• 24 februari 2021
  Goed gesprek tussen burgers en Kamerleden over de wooncrisis

  Gisteren hielden de Woonbond en DeGoedeZaak een online 'burgerlobby' over de wooncrisis. Een kans voor burgers om in gesprek te gaan met (kandidaat)-Kamerleden over de wooncrisis. 

  Lees verder
 • 24 februari 2021
  Huurderskoepel Eresm.nl onderweg

  Drie huurders van Eresm.nl uit Deurne en Alphen aan de Rijn willen een huurdersorganisatie oprichten voor alle huurders van Eresm.nl in Nederland, tot voor kort bekend als CANLiving.

  Lees verder
 • 23 februari 2021
  Verkiezingsdebat Kies voor Wonen

  Op 3 maart gaan kandidaat Kamerleden in debat over de toekomst van wonen in Nederland. Hoe zorgen we dat huren betaalbaar wordt? Hoe pakken we het tekort van 330.000 woningen aan? Waar moet er worden gebouwd? Hoe werken we de lange wachttijden voor sociale huur weg?

  Lees verder
 • 22 februari 2021
  Protest tegen woononzekerheid en sloop

  Vestia wil in april starten met de sloop van woningen in de Tweebosbuurt, maar tijdelijke en vaste bewoners verzetten zich hiertegen en eisen woonzekerheid.

  Lees verder
 • 17 februari 2021
  Huurbevriezing voor sociale huurders in 2021

  De Woonbond is blij met de huurbevriezing voor sociale huurders bij corporaties en commerciële verhuurders. Vandaag maakte minister Ollongren bekend de huren voor deze huurders te bevriezen. 

  Lees verder
 • 17 februari 2021
  Doe het woonkieskompas en kies voor wonen

  Moeten huurprijzen in de vrije sector aan banden worden gelegd, of houden huisbazen vrij spel? Schaffen we de verhuurderheffing af? Bevriezen we de huurprijzen? Wat voor woningen moeten er gebouwd worden, en waar?

  Lees verder
 • 17 februari 2021
  Brede coalitie komt met blauwdruk voor aanpak wooncrisis

  De komende tien jaar 1 miljoen huizen bouwen, zodat er meer betaalbare huur- en koopwoningen beschikbaar komen. Voor starters en doorstromers en voor alle inkomens en generaties.  En meer zorg voor betaalbaarheid in de sociale en vrije sector. Dat is onderdeel van een uitgebreid pakket aan maatregelen in de actieagenda wonen.

  Lees verder
 • 16 februari 2021
  Geen plek voor senioren

  Nederland vergrijst maar het woningaanbod is daarop niet voorbereid. Meer gelijkvloers wonen met voorzieningen onder handbereik is nodig, maar niet voorradig. Goed voorbeeld hiervan is de situatie in Lelystad.

  Lees verder
 • 15 februari 2021
  BZK: 1,4 miljoen euro voor Actie Agenda Vakantieparken

  Met de verlenging van de Actie Agenda Vakantieparken trekt BZK 1,4 miljoen euro uit om vakantieparken waar mensen uit nood wonen, leefbaar en veilig te houden.

  Lees verder
 • 15 februari 2021
  Overheid neemt vocht en schimmel in huis serieus

  Schimmel in je woning is een probleem om serieus te nemen, vindt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarom heeft het ministerie nu op de website woningmarktbeleid.nl informatie gezet over hoe je vocht- en schimmelvorming kunnen voorkomen en oplossen.

  Lees verder