• 30 januari 2023
  Raad van State kraakt versoberen huurtoeslag

  De Raad van State heeft flinke kritiek geuit op het kabinetsplan om de huurtoeslag te versoberen. De Woonbond roept het kabinet op om af te zien van deze hervorming van de huurtoeslag.

  Lees verder
 • 27 januari 2023
  Amsterdamse wooncoöperatie de Nieuwe Meent in zwaar weer

  Als de gemeente Amsterdam of de bank niet deze week te hulp schiet, valt het doek voor wooncoöperatie de Nieuwe Meent. En dat is slecht nieuws voor de hele coöperatieve woonbeweging in Nederland.  

  Lees verder
 • 27 januari 2023
  Binnenkort bericht over WOZ-waarde van je woning

  Huurders ontvangen binnenkort een nieuwe 'WOZ-beschikking' van hun gemeente. Huur je een sociale huurwoning? Dan is de WOZ-waarde belangrijk. De 'maximaal toegestane huurprijs' van je woning hangt mede af van de WOZ-waarde.

  Lees verder
 • 26 januari 2023
  Pak verhuurders aan bij misbruik servicekosten

  De Tweede Kamer bespreekt binnenkort de Wet goed verhuurderschap, waarmee gemeenten foute verhuurders kunnen aanpakken. De wet is een grote stap vooruit, maar mist nog een belangrijk onderdeel.

  Lees verder
 • 25 januari 2023
  Lokale lasten huurders stijgen met 3,2 procent

  De lokale lasten voor huurders in grote gemeenten stijgen dit jaar met gemiddeld 3,2%. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksuniversiteit Groningen, die lokale heffingen in 39 grote gemeenten onderzocht.

  Lees verder
 • 19 januari 2023
  Zorg voor meer zonnepanelen op huurdaken

  Minister Jetten wil de salderingsregeling voor zonnepanelen afschaffen. De Woonbond pleit voor een alternatief waarbij juist huurders wél het voordeel van zonnepanelen houden.

  Lees verder
 • 18 januari 2023
  Voorschotten blokaansluiting kunnen omlaag

  De minimale subsidie voor mensen met een blokaansluiting is bekend. Verhuurders en VvE’s kunnen met deze bedragen alvast de voorschotbedragen verlagen.

  Lees verder
 • 17 januari 2023
  Nieuwe boeken voor woningzoekenden en commerciële huurders

  De Woonbond komt met twee nieuwe en hoogst actuele boeken. Must haves voor iedereen die huurt van een commerciële verhuurder, die een huurwoning zoekt of anderen daarbij wil helpen.

  Lees verder
 • 12 januari 2023
  Warmterekening stijgt met zo’n 25 euro per maand

  De tarieven voor warmte boven het prijsplafond zijn fors hoger dan de tarieven van vorig jaar. Gemiddeld gaan huishoudens die warmte afnemen zo’n €25 per maand meer betalen.

  Lees verder
 • 11 januari 2023
  Niet langer inflatievolgende huurverhoging

  De huurverhoging van 2023 volgt niet de inflatie, maar de gemiddelde loonstijging. De meeste sociale huurders kunnen dit jaar een huurverhoging van maximaal 3,1% krijgen.

  Lees verder