• 14 februari 2020
  Let op bericht over WOZ-waarde

  Huurders ontvangen binnenkort een nieuwe 'WOZ-beschikking' van de gemeente. Huurt u een sociale huurwoning? Bekijk het bericht dan goed. De 'maximaal toegestane huurprijs' van uw woning hangt mede af van de WOZ-waarde die wordt vermeld.

  Lees verder
 • 13 februari 2020
  Helft huurders ziet zichzelf nooit een huis kopen

  Nederlandse huurders zien zichzelf niet snel een huis kopen. Bijna de helft (48 procent) van de huurders in Nederland denkt zelfs nooit een eigen woning te kunnen aanschaffen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van ING.

  Lees verder
 • 13 februari 2020
  Loden leidingen in huurwoningen

  Veel huurders maken zich zorgen over de kwaliteit van het water in hun woningen. De Gezondheidsraad schat dat er nog zo'n honderd- tot tweehonderdduizend huizen met loden leidingen zijn. Wat kun je hier als huurder tegen doen?

  Lees verder
 • 12 februari 2020
  Initiatiefnota GroenLinks wil huren in vrije sector aan banden leggen

  Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) bleek gisteren dat er weinig huurwoningen in de vrije sector onder de € 1.000,-  wordt aangeboden. Hoog tijd voor het aan banden leggen van de huurprijzen in de vrije sector, vindt de Woonbond. De Tweede Kamer debatteert in maart over een initiatiefnota van GroenLinks die dit ook wil. 

  Lees verder
 • 10 februari 2020
  Warmtekosten uitgelegd in nieuw Woonbondboek

  In het nieuwe boek Warmtekosten leest u alles over hoe de kosten voor collectief geleverde warmte berekend worden en de regels hiervoor op basis van de herziene Warmtewet.

  Lees verder
 • 07 februari 2020
  Vooral veel langdurige leegstand particuliere huurmarkt

  Op 1 januari 2019 stonden 91,5 duizend woningen administratief leeg, waarvan 36 procent, ongeveer 33 duizend woningen, langdurig. Dat wil zeggen dat de woning langer dan een jaar leeg stond.

  Lees verder
 • 06 februari 2020
  Rijk heeft dubbele pet op bij deal woningen Vliegkamp Valkenburg

  Het Rijk heeft een dubbele pet op als het gaat om de woningbouw bij het voormalig Vliegkamp Valkenburg in Katwijk. Dat blijkt uiteen brief van wethouder Bouwen en Wonen Gerard Mostert aan de minister.

  Lees verder
 • 05 februari 2020
  10.000 'middenhuurwoningen' erbij in Amsterdam

  Amsterdam krijgt er de komende vijf jaar 10.000 zogeheten ‘middenhuurwoningen’ bij, met een huur tussen € 737,14 en € 1.027. Dat staat in de intentieverklaring die de gemeente maandag 3 februari heeft getekend met beleggers en andere vastgoedpartijen.

  Lees verder
 • 04 februari 2020
  Website verdient aan onhaalbare urgentieverzoeken

  De website mijnurgentie.nl claimt nogal makkelijk dat mensen ‘recht’ zouden hebben op urgentie. Terwijl het er maar van afhangt of een gemeente een urgentieregeling heeft, en welke groepen hierin zijn opgenomen, of je recht hebt op voorrang bij een sociale huurwoning in verband met urgentie.

  Lees verder
 • 03 februari 2020
  Pak kwetsbare wijken aan met brede sociale huursector

  De leefbaarheid in buurten met veel corporatiewoningen gaat harder achteruit dan verwacht, blijkt uit vandaag verschenen onderzoek in opdracht van corporatiekoepel Aedes.

  Lees verder