• 07 augustus 2020
  Pas op voor louche verhuursites

  Voor internetcowboys is het goed geld verdienen aan woningzoekenden. Diverse verhuurplatforms bieden woningen aan die allang niet meer te huur zijn. En laten jou betalen om op advertenties te kunnen reageren.

  Lees verder
 • 06 augustus 2020
  Veel huurders in de knel na huurverhoging

  Veel huurders komen in de knel nu hun inkomsten gelijk blijven of gedeeltelijk wegvallen, terwijl voor velen per 1 juli wel een huurverhoging is ingegaan. Dat blijkt uit een onderzoek van AVROTROS RADAR.

  Lees verder
 • 05 augustus 2020
  Huisvredebreuk door huisbaas

  Komt jouw huisbaas of de beheerder wel eens ongewenst en onaangekondigd jouw woning binnen? Deel je ervaringen met BNNVARA KASSA.

  Lees verder
 • 04 augustus 2020
  Trivire vecht vonnis vergoeding thuiswerker bij renovatie aan

  Woningcorporatie Trivire verzet zich alsnog tegen de opgelegde onkostenvergoeding voor de thuiswerkende journalist Mohammed Benzakour. De verhuurder moet van de Kantonrechter 6.000 euro betalen aan Benzakour omdat deze journalist door renovatiewerkzaamheden niet thuis kon werken. 

  Lees verder
 • 30 juli 2020
  Senioren niet meer uitgezonderd van extra huurverhoging

  Senioren met een middeninkomen moeten hogere huren gaan betalen. Dat staat in het wetsvoorstel ‘Huur en Inkomensgrenzen’, dat na het zomerreces door de Tweede Kamer wordt besproken. Huurders die de AOW-leeftijd al bereikt hebben zijn nu nog uitgezonderd van extra huurverhoging.

  Lees verder
 • 30 juli 2020
  Bijna 60.000 kinderen met loodvergiftiging door leidingen

  Uit het onderzoek ‘The Toxic Truth’ van Unicef blijkt dat wereldwijd 800 miljoen kinderen loodvergiftiging hebben. Het gaat om bijna 60.000 kinderen in Nederland. In ons land komt loodvergiftiging vooral door loden leidingen.

  Lees verder
 • 29 juli 2020
  Haagse huurwoning vaak veel te duur

  Veel Haagse particuliere verhuurders verhuren hun huurwoningen te duur, blijkt uit onderzoek van de gemeente.

  Lees verder
 • 24 juli 2020
  Internationale studenten vaker in de problemen door huisbaas

  De kwetsbare positie van internationale studenten op de woningmarkt is door de coronacrisis nog nijpender geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘housing hotline’-rapportage van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) dat het hele jaar door vragen van internationale studenten verzameld.

  Lees verder
 • 23 juli 2020
  Nepsites maken misbruik van woningnood

  Online op zoek naar een nieuwe huurwoning? Wees op je hoede voor schimmige websites. Mellon.nu-en tientallen andere websites- maken misbruik van de woningnood en laten je inschrijfgeld betalen om te kunnen reageren op woningen die niet bestaan. 

  Lees verder
 • 22 juli 2020
  Woonlasten steeds vaker te hoog voor inkomen huurder

  Er zijn steeds meer huurders bij een woningcorporatie met een inkomen dat niet toereikend is om noodzakelijke uitgaven als woonlasten, voedsel, verzekeringen en kleding te betalen.

  Lees verder