• 27 maart 2020
  Vrije sector huurders doen oproep tot huurbevriezing

  Bevries de huurprijzen in de vrije sector, en kom dit jaar niet met een huurverhoging. Die oproep doet het Gezamenlijke Particuliere huurders Platform (GPHP), vandaag aan commerciële verhuurders, beleggers en pensioenfondsen. 

  Lees verder
 • 27 maart 2020
  Corporaties beloven maatwerk tijdens Coronacrisis

  Gisteren kwamen verhuurders samen met het Kabinet met een statement. Tijdens de Coronacrisis geen huisuitzettingen, geen doorberekening van incassokosten bij een huurachterstand, en er komt  een spoedwet om aflopende tijdelijke contracten te verlengen. Veel corporaties komen met aanvullend maatwerk.

  Lees verder
 • 26 maart 2020
  Kabinet: geen huisuitzettingen en verlenging tijdelijke contracten

  De Woonbond waardeert het gezamenlijk statement van een viertal brancheorganisaties van sociale en commerciële verhuurders en de minister van Milieu en Wonen over een zeer terughoudend beleid mbt huisuitzettingen en het beëindigen van tijdelijke contracten tijdens de coronacrisis. De Woonbond had hier in een eerdere brief aan de minister ook op aangedrongen.

  Lees verder
 • 24 maart 2020
  Zorgen om huurstijging tijdens Coronacrisis

  Veel huurders maken zich zorgen over het niet kunnen betalen van de huur, omdat ze bang zijn door de Coronacrisis met een inkomensval te maken te krijgen.

  Lees verder
 • 20 maart 2020
  Maatregelen tegen huisuitzettingen

  In een brief aan minister Van Veldhoven van Binnenlandse Zaken roept de Woonbond op tot een stop op huisuitzettingen, het zo snel mogelijk zorgen voor een financieel vangnet voor huurders die een inkomensval doormaken, en het op peil houden van voorzieningen voor de opvang van daklozen. 

  Lees verder
 • 19 maart 2020
  Verhuurder betaalt boete na huisuitzetting

  Een huurster in Maastricht kreeg in het begin van dit jaar een vervelende email van de verhuurder. Ze moest haar studio uit.

  Lees verder
 • 18 maart 2020
  Huurcommissie stelt zittingen en onderzoeken per direct uit

  De Huurcommissie stelt zittingen en onderzoeken in woningen uit. De Huurcommissie heeft dat besloten na de extra maatregelen die de regering zondag 15 maart heeft aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

  Lees verder
 • 17 maart 2020
  Oproep: Geen huisuitzettingen tijdens Coronacrisis

  De Woonbond doet samen met tal van samenwerkende organisaties uit de 'armoedecoalitie' de oproep om geen mensen uit huis te zetten tijdens de Coronacrisis.

  Lees verder
 • 16 maart 2020
  Bereikbaarheid en maatregelen in verband met Corona

  De Woonbond past haar werkzaamheden aan en treft maatregelen in verband met de Coronacrisis.

  Lees verder
 • 13 maart 2020
  Huurder in Boxtel bedreigd en mishandeld

  Een 40-jarige huurder uit het Brabantse Boxtel is bedreigd en mishandeld nadat hij aan de bel trok over een te hoge huurprijs.

  Lees verder