• 29 mei 2020
  Nijestee voert afspraken huurbevriezing niet uit

  De Woonbond en Aedes maakten afspraken over huurbevriezing en huurverlaging voor huurders met hoge woonlasten en een laag inkomen. Veruit de meeste corporaties houden zich hier aan. Een enkele helaas niet. 

  Lees verder
 • 28 mei 2020
  Nieuwe puntentelling energielabel nadelig voor kleine woningen

  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken is van plan om de energieprestatie van woningen op een nieuwe manier te vertalen naar energielabelklassen. Het voorstel van de minister pakt erg nadelig uit voor kleine woningen. 

  Lees verder
 • 27 mei 2020
  Huurders krijgen minder vaak gelijk bij Huurcommissie

  Huurders kregen in 2019 in 43 procent van de zaken gelijk van de Huurcommissie. Dat is aanzienlijk minder dan in 2018 toen 57 procent gelijk kreeg. Het aantal verzoeken dat de Huurcommissie vorig jaar binnenkreeg bleef nagenoeg gelijk (9.991). Dit blijkt uit het jaarverslag 2019.

  Lees verder
 • 26 mei 2020
  Coalitie blokkeert investeringen in betaalbare huurwoningen

  De Tweede Kamer verzuimt stappen te zetten om de betaalbaarheid van huurwoningen te verbeteren en het tekort aan woningen aan te pakken. De coalitiepartijen stemden tegen meerdere moties die bedoeld waren om de huurverhoging aan banden te leggen of het aanbod van betaalbare huurwoningen te vergroten.  

  Lees verder
 • 22 mei 2020
  Zwartboek Vestia huurders

  1.650 Huurders van Vestia-woningen verspreid door Nederland deelden hun slechte ervaringen met de woningcorporatie in een zwartboek dat 20 mei is overhandigd aan de directie van Vestia. Het zwartboek ging gepaard met twee eisen voor Vestia: geen huurverhoging meer en pleeg direct achterstallig onderhoud.

  Lees verder
 • 20 mei 2020
  Honderdduizenden huurders onzeker over inkomen

  Ruim 360.000 hurende huishoudens (16%) zien hun inkomsten onzeker worden nu de coronacrisis langere tijd voortduurt. 

  Lees verder
 • 19 mei 2020
  Kamer bezorgd over buitenspel zetten huurders energietransitie

  De Tweede Kamer keert zich tegen het plan van minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) om de subsidiëring van zonnepanelen te versoberen. 

  Lees verder
 • 19 mei 2020
  Woonbond pleit voor woontoeslag

  Het kabinet wil het toeslagenstelsel, waaronder de huurtoeslag versimpelen. De complexiteit van de huidige regeling leidt tot een hoog aantal terugvorderingen. Hiermee komen huishoudens die net buiten de regeling vallen in grote problemen. Een speciale werkgroep deed een onderzoek om verschillende opties in kaart te brengen. De uitvoering van de toeslagen door de Belastingdienst heeft de afgelopen jaren geleid tot enorme problemen, met name bij de kinderopvangtoeslag.

  Lees verder
 • 15 mei 2020
  Hoge Raad: Verhuurder vrije sector moet servicekosten netjes afrekenen

  Ook in de vrije sector moeten verhuurders met een afrekening van de servicekosten komen en mogen alleen de werkelijke kosten worden afgerekend. 

  Lees verder
 • 14 mei 2020
  Druk op verhuurderheffing neemt toe

  De korting op de verhuurderheffing levert in een paar jaar tijd 80.000 nieuwe woningen op, maakt het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag bekend. Dat onderstreept weer eens hoe de heffing nieuwbouw frustreert.

  Lees verder