• 17 augustus 2022
  Huurverlaging voor minima hard nodig

  Aedes (vereniging van woningcorporaties) bepleit dat het kabinet de huurverlaging voor minima volgend jaar al invoert in plaats van in 2024. De Woonbond steunt dit pleidooi.

  Lees verder
 • 16 augustus 2022
  Altijd bijna thuisloos door tijdelijke contracten

  Nadat Raoul zijn huur had gecheckt bij de huurcommissie en een huurverlaging kreeg, werd zijn tijdelijke huurcontract niet verlengd. Voor de achtste keer in acht jaar tijd moet hij nu verhuizen. 

  Lees verder
 • 11 augustus 2022
  Na de zomer weer webinars en online colleges

  Na de zomer start de Woonbond weer met nieuwe webinars en online colleges voor bestuursleden van huurdersorganisaties. Het eerste webinar is op 31 augustus.

  Lees verder
 • 10 augustus 2022
  Hoe werken aanbodsites voor sociale huur?

  Zoek je een sociale huurwoning? Schrijf dan in op een site waar woningcorporaties die woningen aanbieden. Hoe dat werkt hangt af van de regio waarin je zoekt.

  Lees verder
 • 09 augustus 2022
  Studenten Enschede winnen van Camelot

  Huurders van studentenflat de Hogekamp in Enschede hoeven veel minder servicekosten te betalen. De kantonrechter verscheurt de eindafrekening van verhuurder Camelot.

  Lees verder
 • 03 augustus 2022
  Wat als je het ouderlijk huis niet uit komt?

  Jongeren gaan steeds later op zichzelf wonen. Niet omdat ze het ouderlijk nest niet uit willen, maar omdat het ze niet lukt om een betaalbaar eigen plekje te vinden.

  Lees verder
 • 03 augustus 2022
  Waakhond waarschuwt voor woningwebsites

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor misleidende huurwoningwebsites. Veel sites bedriegen abonnees door te verzwijgen dat ze slechts een online zoekservice bieden.

  Lees verder
 • 02 augustus 2022
  Corporatie vernietigt groene tuin

  Een groene, Amstelveense tuin werd onder handen van woningcorporatie Eigen Haard een dorre vlakte. Na verontwaardigde tweets belooft de corporatie beterschap. Stichting Steenbreek ziet de aandacht van verhuurders voor groene tuinen groeien.

  Lees verder
 • 29 juli 2022
  Massale kritiek op korten huurtoeslag bij hogere huur

  Er is massale kritiek op de voorgestelde wijzigingen op de huurtoeslag, via de internetconsultatie die de overheid openstelde. De wijzigingen brengen honderdduizenden huurders in problemen. 

  Lees verder
 • 27 juli 2022
  Jongeren melden over uitzichtloze woonsituaties

  Voor jongeren en starters is het extreem moeilijk geworden om een betaalbare, vaste woonplek te vinden. Meldingen over woonproblemen en wat dat met hen doet stromen binnen.

  Lees verder