• 27 januari 2021
  Grote toename aanvragen energielabel eind 2020

  In december hebben veel verhuurders een nieuw energielabel aangevraagd voor hun huurwoningen. Normaal worden er zo’n 20.000 tot 40.000 energielabels voor huurwoningen per maand geregistreerd. In december waren het er meer dan 115.000. 

  Lees verder
 • 26 januari 2021
  Kamer stemt over beperking jaarlijkse huurverhoging vrije sector

  De Tweede Kamer stemt morgen (woensdag 27 januari)  over het initiatiefvoorstel van PvdA Kamerlid Henk Nijboer om de jaarlijkse huurverhoging te beperken tot inflatie plus 1%. Nu geldt er nog geen wettelijk maximum voor huurverhogingen in de vrije sector.

  Lees verder
 • 22 januari 2021
  Belastingdienst zat inderdaad fout bij Gluurverhoging

  In het hoger beroep van de staat en de Belastingdienst over de Gluurverhoging (de inkomensafhankelijke huurverhoging) bevestigt de rechtbank dat de Belastingdienst inderdaad fout zat in de periode 2013 tot en met april 2016.

  Lees verder
 • 22 januari 2021
  Steeds meer steun voor aanpakken huurprijzen vrije sector

  Woningeigenaren moeten niet zwaarder worden belast, maar huurders moeten worden ontzien als het gaat om hoge huurkosten. Dit geeft huurders ruimte om te sparen en de kans door te stromen naar een koopwoning. Vooral middenhuur moet worden gereguleerd, aldus CDA-Kamerlid Terpstra. 

  Lees verder
 • 21 januari 2021
  Weg met de wooncrisis, mail de politiek!

  Samen met DeGoedeZaak voert de Woonbond campagne voor betaalbare huurwoningen, het wegwerken van wachtlijsten voor sociale huur, en het aanpakken van huisjesmelkers. Wij willen dat de politiek weer gaat werken voor huurders en woningzoekenden. 

  Lees verder
 • 19 januari 2021
  Warmtetarieven blijven ongeveer gelijk

  De grote warmteleveranciers hebben hun warmtetarieven voor dit jaar bekend gemaakt. Uit analyse van de Woonbond blijkt dat de totale warmtekosten voor huishoudens min of meer gelijk blijven aan die van afgelopen jaar.

  Lees verder
 • 15 januari 2021
  Zuster- en dochterbedrijven zijn ook verhuurder

  Dochter- en zusterbedrijven van een verhuurder die warmte leveren in complexen met een centrale warmte-installatie, moeten tot één en hetzelfde bedrijf worden gerekend. Dat heeft de rechtbank Amsterdam eind 2020 uitgesproken.

  Lees verder
 • 14 januari 2021
  ACM tikt bedrijf achter mijnurgentie.nl op de vingers

  StatEmpire (het bedrijf achter mijnurgentie.nl) wordt door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gedwongen te stoppen met het misleiden van consumenten. 

  Lees verder
 • 13 januari 2021
  Lokale lasten huurders stijgen hard

  In veel grote gemeenten gaat de afvalstoffenheffing omhoog. Daardoor stijgen de lokale lasten voor huurders met gemiddeld 8%. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksuniversiteit Groningen, die lokale heffingen in 40 grote gemeenten onderzocht.

  Lees verder
 • 13 januari 2021
  Wethouders grote steden willen landelijk beleid voor betaalbare woningen

  Wethouders in grote steden trokken gisteren aan de bel in het NRC. Er is landelijk beleid nodig om te zorgen voor voldoende betaalbare woningen.

  Lees verder